Revisie

Hydraulische pomp, cilinder of motor reviseren met eigen testbank

Bij Luteijn Hydraulics reviseren we cilinders, motoren, pompen en complete systemen.

Eigen testbank: knap staaltje engineering

Onze eigen testbank getuigt van een knap staaltje engineering. En daar zijn we best trots op. De testbank bestaat uit een dieselmotor met een vermogen van maar liefst 400 kW. Hij drijft een hydraulische pomp aan met een variabel toerental tot en met 3.500 min-1. De variabele gesloten systeempomp drijft een hydraulische motor aan, waaraan de hydraulische pomp wordt gekoppeld. Omdat we met verloop schijven werken kunnen we pompen in alle soorten en maten op onze testbank plaatsen.  We hebben zoizo alle schijven in SAE en DIN maten. En hebben we een schijf niet dan kan deze snel gemaakt worden.  Doordat de hydraulische motor kan verschuiven, kunnen we pompen met diverse assen aandrijven. Dit doen we ook door middel van een verloop koppeling waar we een tal van koppelingen voor hebben liggen.  Pompen met zowel een linkse als een rechtse draairichtingen kunnen worden getest.  Met deze testbank kunnen we traploos van 0 naar 3.500 toeren gaan. Zo kunnen we hydrauliekpompen en vermogensgeregelde pompen die aan een elektromotor gekoppeld zijn op een realistische manier testen.

Zodra we alle onderdelen uitvoerig hebben getest en overtuigd zijn van de kwaliteit, bezorgen we de klant een testcertificaat. Dat is een uitvoerig rapport in PDF-vorm met alle informatie over toerental, testdruk en vermogen.

Hierdoor heeft de klant het bewijs dat de pomp, cilinder of motor 100% werkt en is ingesteld op de juiste parameters.

Voordelen van revisie

Stilstand kost geld. Daarom kiezen onze klanten meestal voor het reviseren van een hydraulische pomp of motor. Doordat we over een grote voorraad van ruilpompen en -motoren beschikken, kunnen we in een heel korte tijdspanne leveren. Op die manier kan de pomp of motor snel opnieuw worden gebruikt en hoeft u niet lang op nieuwe stukken te wachten. Want zulke levertijden kunnen vaak oplopen van enkele weken tot enkele maanden.

Alle merken

De meeste revisiebedrijven beperken zich tot één merk. Dat doen we, bij Luteijn Hydraulics, bewust niet. Om er zeker van te zijn dat we alle klanten kunnen helpen, werken we met onderdelen van alle mogelijke merken, zoals: Poclain, Rexroth, Parker, Linde en Bosch, Danfoss, Sauer Danfoss, Hagglund etc. 

Zo blijft iedere revisie een uitdaging. Zelfs voor een specialist in hydrauliek. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat.