Luteijn Hydraulics ontwikkelt verwisselbare nettenrol

Luteijn Hydraulics ontwikkelt verwisselbare nettenrol

1 aug 2018

Luteijn Hydraulics ontwikkelt verwisselbare nettenrol

BRESKENS  – Het verwisselen van netten in geval van een schade aan een net is een hele klus. Luteijn Hydraulics bedacht een slimme oplossing, de verwisselbare opberg nettenrol.

“We krijgen vaak de vraag van klanten om de mee te denken over slimme oplossingen. In dit geval voor het nieuwbouw schip UK-205 van Ekofish group” vertelt Izaäk Luteijn, eigenaar van Luteijn Hydraulics. Hij ontwikkelde de verwisselbare opberg nettenrol. “De kerntaken van ons bedrijf bestaan uit het ontwerpen van installaties, het oplossen van storingen en de revisie van apparatuur. Door mee te denken met de klant komen wij tot maatwerkoplossingen. De verwisselbare opberg nettenrol is hier een mooi voorbeeld van.”

Aan boord van de meeste vissersschepen staat een vaste nettenrol. Dat moest anders kunnen. Als het kapotte net van boord moet kan het vanaf het achterdek of  vanaf de kade op de opbergrol gedraaid worden. Vervolgens kan de rol simpel ,zonder de motor, uit zijn stoel gelicht worden, deze kan op een bok geplaatst worden en zo in een vrachtwagen mee op transport. Als men over meerdere losse rollen beschikt kan een rol met gerepareerd net terug geplaatst worden. Vervolgens is het makkelijk afrollen om het kapotte net te repareren of te verplaatsen. Onze verwisselbare opbergnettenrol is pasbaar te maken op vrijwel ieder schip, door de aluminium schilden licht in gewicht en is daardoor een praktische oplossing voor klanten.”